Premijer liga BiH
0

"Slavija" u Lukavici savladala tuzlansku "Slobodu"

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/ENI news
Foto: Arhiv/ENI news
Nogometaši "Slavije" iz Istočnog Sarajeva novu sezonu Premijer lige BiH otvorili su pobjedom na svom stadionu u Lukavici protiv tuzlanske "Slobode".

Prednost domaćoj ekipi donio je već u 21. minuti Bojan Regoje, koji je bio precizan s bijele tačke. U nastavku obje ekipe su imale svoje šanse i bile ravnopravne, no rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

I drugo poluvrijeme donijelo je ravnopravnu igru, s tim da su se domaćini u posljednjih desetak minuta bili povukli na svoju polovicu. Ipak, Tuzlaci nisu uspjeli poravnati rezultat te je ostalo konačnih, "Slavija" - "Sloboda" 1:0.

Podsjetimo, u subotu su odigrane četiri utakmice prvog kola. U derbiju igranom u Banjoj Luci, "Široki Brijeg" je savladao "Borac" sa 3:2. "Zvijezda" je u Gradačcu slavila protiv "Travnika" sa 2:1, dok su bodove podijelili "Rudar" i "Leotar", te "Budućnost" i "Drina". Oba ta susreta, odigrana u Prijedoru i Banovićima, završena su rezultatom 1:1.

Ostalo je još da se odigraju tri utakmice prvog kola.

Utakmica "Olimpik" - "Željezničar" na rasporedu je 4. augusta, a "Sarajevo" i "Čelik" će snage odmjeriti 14 dana kasnije.

Susret "Zrinjski" - "Velež" je odgođen zbog nastupa Mostaraca u Evropskoj ligi.

Premijer liga BiH, rezultati 1. kola:

Borac - Široki Brijeg 2:3 Zvijezda - Travnik 2:1 Budućnost - Drina 1:1 Rudar - Leotar 1:1 Slavija - Sloboda 1:0