Nogomet
0

Slavija napravila veliki korak u borbi za opstanak, Olimpic još bliži ispadanju

Piše: O. T.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U 19. kolu BHT Premijer lige Slavija je na domaćem terenu savladala Olimpic (1:0) i napravila veliki korak ka osiguranju opstanka u ligi, dok je Olimpic sada u izuzetno teškoj situaciji.

U meču gdje su oba tima bila pod imperativom pobjede, Slavija je uspjela uzeti puni plijen i direktnom konkurentu u borbi za opstanak pobjeći devet bodova što je jako teško ispustiti s obzirom da je do kraja prvenstva 11 kola.

Slavija je bila poprilično bolji protivnik od početka i imala je šansu da u 24. minuti preko Spalevića, a kasnije i Radovanovića dođe do prednosti. Domaći tim je uspio doći do pogotka u finišu prvog poluvremena kada je Spalević pogodio iz penala.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, a veliku priliku za izjednačenje Olimpic je imao u 60. minuti kada se zatresla prečka domaćeg tima.

Olimpic je znatno otežao borbu za opstanak, jer je Mladost, koja je na 10. mjestu koje garantuje opstanak, udaljena sedam bodova, a pošto je Olimpic prvi ispod llinije za opstanak, jasno je koliko težak zadatak imaju i klubovi ispod njega - Borac, Travnik, Rudar Prijedor, Drina Zvornik i Velež. Slavija je na osmom mjestu sa 28 bodova, devet bodova više od Olimpica.

Prva postava Slavije: Lučić, Ristić, Spalević, Bošković, Radovanović, Vejnović, Čomor, Arsenijević, Barić, Marković, Kartal.

Prva postava Olimpica: Šuljagić, Milović, Radović, Vukomanović, Jovanović, Brković, Muharemović, Mahović, Hadžić, Karić, Uzelac.