Nesportsko ponašanje
0

Slavija kažnjena sa 3.000, a Željo sa 2.000 KM

Sarajevo-x.com
Sa utakmice Slavija - Željezničar (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Sa utakmice Slavija - Željezničar (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis)
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donijela je odluku da se igraču kluba Sarajevo Muhamedu Džakmiću zabrani igranje tri utakmice, a kao razlog navode isključenje na utakmici Sarajevo-Velež i nesportsko ponašanje nakon isključenja.

Zbog nesportskog ponašanja u tunelu ispred svlačionice na utakmici Sarajevo-Velež, zabranu igranja dvije utakmice dobili su i Emir Janjoš (Sarajevo) i Amer Osmanagić (Velež).

Fudbalski klub Slavija iz Istočnog Sarajeva kažnjen je sa 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Željezničara i nesportskog ponašanja navijača. Disciplinska komisija kaznila je i "Želju" sa 2.000 KM, zbog nesportskog ponašanja navijača.

Nogometni savez BiH pokrenuo je i disciplinski postupak protiv kapitena Slavije Bojana Regoje, postupajući po prijavi Komiteta za takmičenje NSBiH, a konačna odluka će biti donesena na sljedećoj sjednici nakon provođenja dokaznog postupka.

Fudbalskom klubu "Rudar" izrečena je opomena zbog nesportskog ponašanja na utakmici Rudar- Zvijezda Gradačac, dok je FK Borac dobio novčanu kaznu od 2.000 KM, zbog propusta u organizaciji utakmice Borac- Široki Brijeg. Službeni predstavnik Borca Damir Špica kažnjen je sa 500 KM zbog nesportskog ponašanja prema sudiji Semiru Kaplanu. Zbog istog incidenta sa 300 KM kažnjeni su i treneri Borca Stojan Malbašić i Radovan Gajić.

Zbog isključenja na utakmici Modriča Maxima-Leotar, kažnjen je Zlatko Đorić sa dvije utakmice neigranja, dok će fubaler Olimpika Azur Velagić zbog isključenja na utakmici Laktaši- Olimpik propustiti naredni nastup za svoj tim.

Službeni predstavnik Olimpika Hamdo Spahić dobio je novčanu kaznu od 300 KM zbog udaljenja iz tehničkog prostora na utakmici Laktaši- Olimpik.