Zbog "politike na stadionu"
0

Slavija dvije utakmice bez navijača i bez 8.000 KM

Piše: N. J.
Navijač Slavije u terenu
Navijač Slavije u terenu
Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH kaznila je Fudbalski klub Slavija zbog loše organizovane utakmice 4. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva. Klub iz Istočnog Sarajeva je kažnjen s dvije domaće utakmice bez publike te s 8.000 KM.

Na toj su utakmici navijači Slavije ulazili na teren te "skandirali političke slogane", zbog čega je izrečena kazna, piše na stranici Nogometnog saveza BiH.

Zbog kašnjenja izvještaja službenih osoba s utakmice Željezničar - Zrinjski odluka o kazni će biti donesena na narednoj sjednici Disciplinske i Takmičarske komisije Saveza. Na toj su utakmici navijači Zrinjskog izbačeni s tribina zbog fašističkih pokliča. Željezničar je, međutim, kažnjen s 2.000 KM jer su njegovi navijači palili pirotehnička sredstva i uništili 25 stolica u 3. kolu Premijer lige BiH, na gostovanju Želje kod Travnika.

Kazna je izrečena i Borcu zbog nereda navijača i bacanja kamenica na tribinama u susretu 4. kola Premijer lige BiH protiv Rudara u Banjoj Luci. Banjalučani su "lakši" za 1.000 KM. Zbog slabe organizacije susreta 3. kola protiv Olimpica u Mostaru, kad su navijači ulazili na teren, Zrinjski je kažnjen sa 4.000 KM.

Također, zbog incidenta u 3. kolu na utakmici Slavija - Čelik, trener Čelika Boris Gavran kažnjen je s dvije utakmice nevođenja ekipe i 300 KM.