BHT Premijer liga
0

Slavija dočekuje neugodni Zrinjski, Olimpic gostuje na Pecari

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale četiri utakmice 7. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Zanimljivo će biti u Istočnom Sarajevu gdje Slavija dočekuje mostarski Zrinjski.

Mada se u gradu na Neretvi još uvijek spominje sjajno izdanje i trijumf protiv Željezničara, danas Plemiće čeka novi ispit. Euforiju će pokušati iskoristiti Slavija koje je u prošlom kolu osvojila bod u Gabeli i nastavila sjajnu seriju. Široki Brijeg će na Pecari ugostiti Olimpic. Kako bi povećali svoje šanse da se bore za vrh tabele domaći nemaju pravo na manje od tri boda. U prošlom kolu odigrali su neriješeno protiv Gradine.

Vukovi na gostovanje u Hercegovinu otputovali su sa optimizmom. Vjeruju da mogu ostvariti pozitivan rezultat. Olimpic će sa klupe u ovoj utakmici predvoditi jedan od najboljih bh. stručnjaka Husref Musemić koji je prije nekoliko dana sjeo na klupu najmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Za Borac nema previše filozofije u sudaru sa Rudarom iz Prijedora. Sve osim pobjede dodatno će zakomplicirati ionako složenu situaciju. Jednostavno, nemaju pravo na krivi korak u ovom okršaju.

Komšijski sudar bit će šansa da skinu veliki teret sa leđa nakon ispadanja iz Kupa BiH od Čapljine.

Gosti, koje sa klupe predvodi nekadašnji trener banjalučkog tima Velimir Stojnić, vjeruju da mogu ostati neporaženi.To dolijeva optimizam da će biti dobra utakmica. Željezničar će pred praznom Grbavicom (kažnjeni od strane Disciplinske komisije NSBiH) dočekati Radnik iz Bijeljine. Prvi šef struke Plavih Amar Osim kaže kako će biti neobično igrati bez prisustva gledalaca.

“Ovakve utakmice mogu biti dosta teške, jer protivnik nema šta izgubiti. Ekipu Radnika poprilično dobro poznajem i mogu vam reći da premijerligaš iz Bijeljine ima disciplinu u igri. Dosta su kompaktni i ukoliko mi ne budemo pravi, mogu biti nezgodni. I kad prime pogodak, njihova igra se ne raspada, što je svakako za pohvalu”, upozorio je Osim.

Nedjelja

Slavija – Zrinjski 16:00 sati Borac – Rudar Prijedor 19:00 sati Željezničar – Radnik 19:00 sati Široki Brijeg – Olimpic 19:45 sati (prijenos na BHT1)