Nogomet
0

Slaven Musa: Zasluženo smo slavili, sada imamo bolji međusobni omjer protiv Sarajeva

Piše: O. T.
Slaven Musa (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Slaven Musa (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Široki Brijeg je sa minimalnih 1:0 slavio protiv Sarajeva na Pecari u derbiju 18. kola BHT Premijer lige. Trener Širokobriježana Slaven Musa je zadovoljan pobjedom i smatra da je zaslužena.

"Zadovoljni smo i sretni zbog pobjede. Ovo je bila jedna otvorena utakmica. Sarajevo je došlo da pokuša ne izgubiti, odnosno pobijediti. Mislim da smo na kraju za ovaj jedan gol mi bili bolji", kazao je Musa.

Trener Širokog također dodaje da je rezultat bitan pošto sada njegov tim ima bolji međusobni omjer protiv Sarajeva. Na Koševu je Široki Brijeg poražen sa 2:1, ali je postigao gol u gostima. Pored toga, Musa ističe da je zadovoljan sa ekipom i da ne planira dovoditi nove igrače.

"Ne bi trebalo biti igračkih rezova. Mi smo popunjeni na svim pozicijama tako da sam zadovoljan s ovim kadrom s kojim trenutno raspolažemo. Mislim da ćemo biti još bolji nakon što prođemo pripreme skupa, jer sami znate da sam ja stigao poslije 7. kola. Bitno je da smo dobili sa 1:0 pošto smo sada bolji u međusobnom omjeru od njih, jer su oni u prvom meču dobili sa 2:1", riječi su trenera Širokog Brijega.