Nogomet
0

Slaven Musa: Široki Brijeg neće srljati protiv Gabale

Klix.ba
Uoči sutrašnjeg revanša u okviru 1. pretkola Evropske lige u kojem se na Pecari sastaju Široki Brijeg i azerbejdžanska Gabala u Širokom Brijegu je održana konferencija za medije. Podsjetimo, prije sedam dana Široki je u prvoj utakmici slavio pobjedu 2:0.

"Želimo ne samo prolaz, već i pobjedu. Ali, da ćemo srljati - nećemo", kazao je na konferenciji za novinare šef stručnog štaba NK Široki Brijeg Slaven Musa.

Široki Brijeg, dodao je Musa, ima više evropskog iskustva od Gabale, i to se vidi na terenu. Ta razlika se, uostalom, vidjela i u prvom meču u Azerbejdžanu, kada su "plavo-bijeli" krenuli igrati, a što je i rezultiralo pobjedom od 2:0.

"U konačnici će biti do nas, s tim da, naravno, moramo biti maksimalno koncentrirani i kvalitetni kako bismo ostvarili taj cilj prolaska u drugo pretkolo Evropske lige", zaključio je Musa.

Završeno pola posla

Nogometaš Širokobriježana Dino Ćorić smatra kako je tim sa Pecare pola posla završio u Azerbejdžanu.

"Ako budemo igrali kao u drugom poluvremenu prve utakmice, odnosno uz pravi pristup pobjeda i prolaz ne bi smjeli izostati", kazao je Ćorić.

Uz od ranije povrijeđene Ljubića, Damira i Ivu Džidića, za sastav neće konkurirati ni u prvoj utakmici protiv Gabale povrijeđeni Marković, dok se u konkurenciju za sastav vraća oporavljeni golman Antonio Soldo.

Cijena ulaznica za sjevernu i južnu tribinu je 10 KM (istok će biti zatvoren), s tim da je za djecu ulaz slobodan.

Azerbejdžanci idu na pobjedu

Inače, konferenciju za novinare održao je i Dorinel Munteanu, šef stručnog štaba Gabale, istaknuvši, između ostalog, kako je svjestan da su, s obzirom na zaostatak od 0:2 iz prve utakmice, izgledi njegove ekipe minimalni.

Ipak, namjerava agresivnijom i napadačkom igrom na Pecari doći do pobjede. Nije želio otkriti hoće li biti promjena u sastavu Gabale, kao što nije želio odgovoriti ni na pitanje (ocijenivši ga kao nekorektno) osjeća li pritisak i imperativ pobjede, odnosno prolaza protiv Širokog Brijega, s obzirom na puno skuplju ekipu, kao i da li bi eliminacija već u prvom pretkolu mogla ugroziti njegovu poziciju na klupi Azerbajdžanaca.

Susret na Pecari na rasporedu je sutra sa početkom u 20:30 sati.