Nogomet
1

Slaven Musa: Moramo se zadovoljiti remijem, nisam tu da ispunjavam nečije želje

Piše: O. T.
Foto: NK Široki Brijeg
Foto: NK Široki Brijeg
Trener Širokog Brijega Slaven Musa u izjavi nakon prve utakmice 1. pretkola Evropske lige, u kojoj je Široki Brijeg na Pecari remizirao sa Birkirkarom (1:1), kazao je da oba tima imaju jednake šanse pred uzvrat.

Široki je favorit u ovom okršaju protiv predstavnika Malte, ali jučer nije uspio upisati pobjedu na Pecari. Prolaz će tražiti u uzvratu za sedam dana.

"Željeli smo pobjedu, ali nismo uspjeli doći do nje. Imamo posla sa jednom ozbiljnom ekipom koja igra čvrsto i stoji iza lopte. Mnogo su opasni iz kontri i polukontri. Na ovakvim utakmica morate koristiti svoje šanse, a mi smo imali šest-sedam stopostotnih prilika i moramo se zadovoljiti s ovim rezultatom. Ispred nas je druga utakmica. Vidjeli smo šta možemo očekivati od ovog protivnika i mislim da su šanse podjednake", rekao je Musa.

Remijem nisu bili zadovoljni navijači Širokobriježana, ali Musu to ne brine.

"Navijači imaju pravo na svoje mišljenje. Ja nisam navijač, ja radim svoj posao. Oni ne mogu biti zadovoljni mojim radom ili neradom pošto oni ne dolaze na treninge i ne gledaju šta radimo. Možda im se Slaven ne sviđa. Nisam došao tu nit sam se rodio da zadovoljim nekoga ili nečije želje. Oni imaju pravo na svoje mišljenje i ja to poštujem", kazao je trener Širokog Brijega.