Nogomet
0

Slaven Bilić i zvanično u Bešiktašu

Anadolija
Slaven Bilić (Foto: Anadolija)
Slaven Bilić (Foto: Anadolija)
Hrvatski fudbalski stručnjak Slaven Bilić danas je u Istanbulu potpisao trogodišnji ugovor sa turskim Bešiktašom, javlja agencija Anadolija.

"Doista sam zadovoljan i presretan što imam priliku da radim u ovako velikom klubu. To mi je velika čast, ali i odgovornost. Jedva čekam da se pripremimo za novu sezonu", kazao je Bilić.

Istakao je da će učiniti sve kako bi poznati turski klub ostvario najbolje rezultate u narednom periodu.

"Navijačima Bešiktaša obećavam da ćemo učiniti sve kako bi iskoristili potencijal kluba i postigli najbolje moguće rezultate u svim takmičenjima. Od mladih i iskusnih igrača želim napraviti dobru kombinaciju i kreativan tim koji će se moći suprostaviti svakoj ekipi. Posebnu šasnu ću dati mladim fudbalerima”, rekao je Bilić i dodao da Bešiktaš ima fanatične navijače koji su poznati i u Evropi i kako će to pokušati iskoristiti kako bi motivisao svoje fudbalere da na svakoj utakmici daju svoj maksimum.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

S druge strane, uprava turskog tima izrazila je veliko zadovoljstvo što su u ekipu doveli mladog, dokazanog, ambicioznog i kreativnog trenera.

Podsjećamo, Bešiktaš će prema postignutom dogovoru, Biliću za trogodišnji ugovor isplatiti 4.800.000 eura.

Prema postignutom dogovor Biliću će za sezonu 2013/2014 biti isplaćeno 1.500.000 eura, za sezonu 2014/2015 ukupno 1.600.000, te u sezoni 2015/2016 preostalih 1.700.000.

Bilić, koji je bivši reprezentativac i selektor Hrvatske, od danas je i zvanično 53. trener u historiji seniorskog tima Bešiktaša.