Nogomet
15

Sky Sports: Radamel Falcao karijeru nastavlja u Chelseaju

Klix.ba
Radamel Falcao (Foto: EPA)
Radamel Falcao (Foto: EPA)
Mediji u Engleskoj su objavili informaciju da će kolumbijski napadač Radamel Falcao nogometnu karijeru nastaviti u Chelseaju.

Sky Sports je u utorak potvrdio glasine i objavio da su Chelsea i AS Monaco postigli dogovor te da će kolumbijski reprezentativac Radamel Falcao uskoro potpisati ugovor s londonskim klubom i to nakon razočaravajuće epizode koju je kao posuđen nogometaš imao u Manchester Unitedu.

Kada je Manchester United na kraju ljetog prelaznog roka osigurao dolazak napadača u svoje redove, to je bila velika vijest, ali je Falcao potpuno razočarao i u 26 utakmica postigao samo četiri gola. Mnogi to pripisuju povredi zbog koje je Kolumbijac propustio i Svjetsko prvenstvi u Brazilu te tvrde da se zbog toga napadač koji je terorisao odbrane u Portugalu i Španiji nije dokazao u Engleskoj. Na kraju ove sezone se Falcao vratio u Monaco, a prema svemu sudeći, ubrzo će ga ponovo napustiti i preći u Chelsea.

Menadžer aktuelnog prvaka engleske Jose Mourinho očigledno vjeruje da Falcao ponovo može biti onaj stari, a Chelsea i Monaco su navodno već dogovorili transfer.

Ako se Falcao vrati u formu, navijači Chelsea bi mogli uživati u njegovoj saradnji sa Diegom Costom. Ipak, mnogo je onih koji se i dalje nadaju da od ovog transfera neće biti ništa jer u svom klubu, kako su rekli, ne žele "Fernanda Torresa broj 2".