Nogomet
6

Sky Sports: Mourinho do petka potpisuje sa Unitedom

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho će najkasnije do petka potpisati ugovor sa Manchester Unitedom, piše Sky Sports.

Jorge Mendes, menadžer Josea Mourinha, ove srijede je dugo pregovarao s izvršnim potpredsjednikom Manchester Uniteda Edom Woodwardom, a najveći problem tokom pregovora zadavala su prava na korištenje lika i djela Josea Mourinha u komercijalne svrhe.

Podsjetimo, Mourinho ima potpisane ugovore s nekoliko kompanija koje se bave istom djelatnošću kao kompanije s kojim United ima ugovor. Naprimjer, Mourinho ima ugovor s automobilskom industrijom Jaguar, dok United ima ugovor sa Chevroletom. Slično je i s kompanijama koje proizvode satove.

Dodatni problem stvarao je Mourinhov ugovor sa Chelseajem, prema kojem londonski klub i dalje može koristiti Mourinhov lik i djelo u komercijalne svrhe, kao što je prodaja čaša s njegovim likom. Navodno, taj problem je riješen.

Izvori Sky Sportsa javljaju da Mourinho neće gledati prijateljsku utakmicu između Engleske i Austraije koja se igra u petak iako će debitantski nastup za Gordi Albion upisati Unitedov tinejdžer Marcus Rashford. Također, Sky Sports dodaje da Mourinho još uvijek nije pričao s Ryanom Giggsom, legendom Uniteda i dojučerašnjim pomoćnikom Louisa van Gaala, o njegovoj budućnosti u Unitedu.