Održana redovna sjednica UO
0

Skupština FK Sarajevo zakazana za kraj maja

Klix.ba
U svečanom salonu FK Sarajevo u ulici Maršala Tita 38b, 26. aprila je održana redovna sjednica Upravnog odbora FK Sarajevo, kojom je predsjedavao Amir Rizvanović, uz prisustvo članova Uprave Munira Talovića, Edisa Kusturice, Agima Nikolića, Irfana Redžepagića, Maida Delića te direktora Dine Selimovića. Fuad Muzurović je ranije najavio izostanak zbog izbivanja iz BiH.

Na sjednici su usvojeni Zapisnici sa prethodne dvije sjednice, a kao najbitniji detalji sa ove sjednice nameću se usvojeni prijedlozi novog Statuta i Pravilnika o radu Skupštine FK Sarajevo, koje je Upravni odbor jednoglasno podržao i sa kojima se ide u organizaciju izborne Skupštine kluba, koja je zakazana za 30. ili 31. maj 2012. godine.

"Skupština FK Sarajevo je zakazana za 30. ili 31. maj, ovisno o raspoloživosti sale u Općini Centar, gdje će najvjerovatnije biti održana. Predstavnici Upravnog odbora će se u narednim danima sastati i sa predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine Hadžimuratovićem, odnosno Vidakovićem, te definisati konačni dnevni red i radne materijale za Skupštinu", kazao je poslije održane sjednice UOFKS predsjednik kluba Amir Rizvanović, koji je zajedno sa Edisom Kusturicom autor novog prijedloga Statuta i Poslovnika o radu Skupštine.

Bivši igrač i trener, a danas uposlenik omladinskog pogona FK Sarajevo Agim Nikolić u potpunosti je podržao koncept novog Statuta.

"Dugo sam u klubu i ovo je najpošteniji i najkonkretniji prijedlog za reorganizaciju Skupštine kluba, u potpunosti podržavam ideju i novi Statut", kazao je Nikolić.