Liga prvaka
0

Skupina D: APOEL-u bod na Stamford Bridgeu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uoči posljednjeg, 6. kola skupine D nogometne Lige prvaka, pitanja putnika u osminu finala bila su riješena. Prvu je poziciju već ranije osigurao Chelsea, a drugu Porto.

Chelsea je tako u posljednjem kolu na svom Stamford Bridgeu iznenađujuće remizirao s ciparskim prvakom APOEL-om 2-2 u utakmici u kojoj je gostujući sastav od 6. minute imao prednost 1-0 golom Marcina Zewlakowa.

Londonski plavi su ubrzo po primljenom golu preuzeli konce igre u svoje ruke, te preko Michaela Essiena i Didiera Drogbe preuzeli vodstvo već do 26. minute. Ipak, Chelsea nije uspio iskoristiti svoju nadmoć i prilike tokom dvoboja, pa im se propušteno obilo u glavu pred sam kraj kada je bivši igrač Partizana Nenad Mirosavljević udarcem iz daljine savladao Rossa Turnbulla udarcem u donji desni kut.

U drugom odigranom susretu Porto je s uvjerljivih 3-0 isprašio Atletico na Vicente Calderonu, te tako okončao mizerno evropsko izdanje madridskog kluba u Ligi prvaka.

Naime, Atletico je u šest odigranih utakmica osvojio tek tri boda, sva tri iz remija, a nastavak evropskog natjecanja u Europa ligi izborio je ispred APOEL-a unatoč jednakom broju bodova zbog gola u gostima u međusobnim susretima (0-0 kod kuće, 1-1 u gostima).

Što se tiče same utakmice, Porto je svoje prilike realizirao, dok je Atletico unatoč većem broju udaraca (22-15) ostao bez postignutog gola. Strijelci za Porto bili su Bruno Alves, Radamel Falcao, te Hulk, koji je zabio posebno lijep gol topovskim udarcem lijevom nogom u desni gornji kut domaćeg golmana.

Liga prvaka, skupina D, 6. kolo:

Atletico Madrid – Porto 0-3 (Alves 2, Falcao 14, Hulk 76)

Chelsea – APOEL Nicosia 2-2 (Essien 19, Drogba 26 / Zewlakow 6, Mirosavljević 87)

Tabela:

  1. Chelsea 6 4 2 0 11-4 14

  2. Porto 6 4 0 2 8-3 12

  3. Atlético Madrid 6 0 3 3 3-12 3

  1. APOEL 6 0 3 3 4-7 3