Nogomet
5

Skripnik preporodio Werder, petarda Apotekara, Bayern nastavio pobijeđivati

Piše: A. D.
Bayern-Hertha (EPA)
Bayern-Hertha (EPA)
Trinaesto kolo Bundeslige donijelo je niz zanimljivih mečeva, lijepih poteza i veliki broj pogodaka. Publika u Njemačkoj, ali i pored malih ekrana diljem Evrope mogla je uživati.

Lider Bayern pobijedio je Herthu u Berlinu 1:0 prekrasnim pogotkom Arjena Robbena. Treći trijumf u nizu ostvario je pred svojim navijačima Augsburg koji je rezultatom 3:1 porazio HSV. Gosti su poveli preko Van Der Vaarta, ali su u nastavku preokret kreirali Altintop, Bobadilla i Verhaegh iz penala.

Werder Bremen od dolaska Viktora Skripnika na klupu igra sve bolje. Klub Izeta Hajrovića porazio je rezultatom 4:0 Paderborn na domaćem terenu, a doprinos je dao i Izet koji je odigrao 66 minuta. Na drugoj strani Mario Vrančić zamijenjen je u 57. minuti. Strijelci za Bremen bili su Junuzović, Selke, Bartels i Aycicek.

Bayern-Hertha (Foto: EPA)
Bayern-Hertha (Foto: EPA)

Važnu pobjedu ostvario je Bayer Leverkusen nad Kolnom rezultatom 5:1 na svojoj Bay Areni. Keln je vodio ranim golom Lehmanna, ali su Apotekari u nastavku preokrenuli golovima Calhanoglua te po dva puta Bellarabija i Drmića. Najljepši detalj utakmice dogodio se u 61. minuti kada je prekrasan gol iz slobodnog udarca postigao Calhanoglu. Emir Spahić odigrao je svih 90 minuta.

Klas Jan Huntelaar postigao je tri pogotka, a jedan je pridodao i Barnetta u ubjedljivoj pobjedi Schalkea nad Mainzom na domaćem terenu (4:1). Jedini gol za goste postigao je Okazaki.