Humanost Antonija Percassija
13

Skrb o Morosinijevoj sestri preuzima predsjednik Atalante

Totalsport
Antonio Percassi
Antonio Percassi
Predsjednik talijanskog prvoligaša Atalante Antonio Percassi lično je obećao kako će se brinuti o tjelesno hendikepiranoj sestri preminulog nogometaša Piermarija Morosinija do kraja njezinog života.

Nesretni je 25-godišnji vezni nogometaš preminuo na putu prema bolnici, nakon što je kolabirao na na travnjaku u 31. minuti subotnje utakmice Serije B između domaće Pescare i njegovog Livorna, u kojem je igrao na posudbi iz Udinesea.

Oba je roditelja Morosini izgubio prije svog 18. rođendana, a njegov brat-invalid počinio je samoubistvo nedugo nakon toga. Ostala je nakon toga nogometašu jedino starija sestra, također tjelesno hendikepirana, o kojoj se Morosini brinuo tokom cijele profesionalne karijere.

Iz Udinesea su u nedjelju objavili da će nastaviti brinuti o Morosinijevoj bolesnoj sestri. U ponedjeljak su otvorili fond za prikupljanje sredstava kojima bi pomagali boravak Morosinijeve sestre u domu u Bergamu, rodnom gradu nesretnog nogometaša.

Morosini je karijeru počeo u mladim uzrastima ekipe Atalante, prije preseljednja u Udinese 2005. godine.

Klub iz Udina objavio je kako je prekinuo inicijativu za prikupljanje novca za Morosinijevu sestru Mariju Carlu s obzirom da je predsjednik Atalante obznanio da će preuzeti skrb o njoj.

Svi oni koji su već uplatili novac bit će kontaktirani od Udinesea, koji želi saznati žele li donatori povrat novca, ili će svejedno poslati svoj novac Mariji Carli. Isto tako, svako od njih bit će pozvan na utakmicu između Udinesea i Intera koja je na rasporedu 25. aprila.