Rasisti ponovo na djelu
0

Škotski navijači gađali Neymara bananom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U nedjelju su brazilski nogometaši, na travi londonskog Emirates stadiona, pobijedili Škotsku s 2-0. Apsolutno prvo ime utakmice je bio mladi, 19-godišnji Brazilac Neymar, koji je zabio oba pogotka na utakmici.

Prije nekoliko dana su navijači Zenita iskazali rasističke pobude na prvenstvenoj utakmici protiv Anži Mahačkale. Tada su, naime, namijenili Brazilcu Robertu Carlosu bananu, što je podiglo mnogo prašine u ruskom nogometu.

Nažalost, navijači škotske reprezentacije su se ponijeli na isti način, te su istim voćem gađali brazilskog nogometaša, inače člana Santosa.

"Nisam vidio kada je i na koga bačena banana. Kasnije sam je primjetio na terenu. Mogu samo reći da je žalosno što se takve stvari događaju na nogometnim terenima, no jednostavno ne želim da mi bilo što pokvari ovaj veliki moment u karijeri. Pobijedili smo, postigao sam dva pogotka i jedino to u ovom trenutku želim slaviti", rekao je Neymar.

No, mnogo kritičniji je u svemu bio Lucas Leiva, brazilski reprezentativac iz Liverpoola.

"Nevjerojatno, mi o tome ne bi uopće smjeli raspravljati jer su to užasne stvari. No, u Europi ih ima i previše", rekao je Leiva.