Nogomet
1.6k

Skoro 70 godina navijaju za Sarajevo: Hasna i Muhamed se nadaju slavlju

Piše: A. Dž.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Navijači Sarajeva nestrpljivo iščekuju večerašnju utakmicu s tuzlanskom Slobodom nakon kojoj će pasti odluka o tome ko je novi prvak Premijer lige BiH. Bordo tim je lider na tabeli, a pobjeda bi mu donijela titulu - prvu nakon 2007. godine.

Stoga i ne čudi euforija koja vlada među navijačima kluba s Koševa, koji se nadaju velikom slavlju.

Oni koji za Sarajevo navijaju srcem i prate svaku utakmicu su bračni par Hasna i Muhamed Čemo. Njih dvoje s istim žarom FK Sarajevo prate skoro 70 godina.

"Pitar sam i za Sarajevo navijam od 1946. i akobogda doći će ta titula koju željno iščekujemo", kazao je Čemo našem fotoreporteru.

Posebno bi, kako kaže, želio skrenuti pažnju na sebe i svoju suprugu kao jedne od najstarijih navijača Sarajeva.

"Od malih nogu navijamo. Kada sam se oženio 1961. godine, supruga je postala član FK Sarajevo i išli smo na mnoge utakmice", kaže Čemo.

Hasna i Muhamed o gradskom rivalu Željezničaru misle sve najbolje, a žal za izgubljenom titulom 1998. godine još uvijek traje.

"Oni su nam uzeli tu utakmicu za kojom još uvijek žalimo. Bilo je to kada je Zubanović (Hadis Zubanović op.a.) u 90. minuti dao gol. Tada smo izgubili titulu, ali nogomet je takav", kaže Muhamed.

Hasna dodaje da danas očekuju korektnu utakmicu s FK Sloboda i pobjedu.

"Pripremili smo se, idemo na utakmicu, u tri sata ćemo već biti na stadionu. Očekujem da ćemo večeras slaviti kod Vječne vatre", dodaje ona.