Nogomet
0

Škola fudbala u Srebrenici okupila 200 djece

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Srebrenici je danas počela dvodnevna dansko-norveška Otvorena zabavna škola fudbala, koja je okupila 200 dječaka i djevojčica iz Srebrenice i Bratunca uzrasta od sedam do 14 godina.

Otvorena škola fudbala održava se pod pokroviteljstvom FIFA i UEFA, a uz podršku fudbalskih saveza BiH i RS i učešće opština i fudbalskih klubova "Guber" i "Bratstvo" iz ova dva mjesta.

Ovo je sedmi put da se ova škola realizuje u Srebrenici i susjednom Bratuncu gdje je ovo 200 djece prisustvovalo učenju fudbalske igre u prethodna dva dana.

Angažovano je po 12 trenera i asistenata, te dva lidera. Djeci su podijeljene majice, kačketi i narukvice koje su obezbijedili pokrovitelji škole. Na završetku svi polaznici ove škole dobiće diplome.

Opština Srebrenica obezbijedila je prevoz i sendviče za sve učesnike ove škole na igralištu Fudbalskog kluba "Guber".

"Igralište smo podijelili na 24 stanice i sva djeca će proći kroz te stanice, a u svakoj se održavaju različiti treninzi i uče različiti fudbalski potezi i kombinacije, i to je veoma zanimljivo za učesnike", kaže lider Namik Mustafić, što potvrđuje i grupa djece koja su završila trening u jednoj i prelaze u drugu stanicu da uče nove poteze.

Mustafić je istakao da su pokrovitelji ove škole donirali bratunačkom i srebreničkom klubu po 70 fudbalskih lopti te kompletnu sportsku opremu za trenere i sportska pomagala za treninge.

"Za sedam godina Guber je od ove škole dobio oko 500 lopti, što je veoma značajno za ovaj klub, jer na taj način ima uštedu troškova, a dobije kvalitetne lopte za rad svih starosnih kategorija fudbalera koji aktivno treniraju", istakao je Mustafić.