Borac osvajao Kup maršala Tita
0

VIDEO / Sjećate li se penala Piksija?

Piše: E. Isanović
Ekipa banjalučkog Borca večeras u 20:15 sati igra uzvratni meč finala Kupa BiH na Grbavici protiv Željezničara. U prvom dvoboju bilo je 1-1. Sa sigurnišću se može reći da je tim sa Grbavice bliži osvajanju trofeja. Ipak, ovo je jedinstvena prilika da se prisjetimo kako su Banjalučani po prvi put u svojoj historiji osvojili kup u ligi bivše Jugoslavije.

Naime, u finalnom sudaru savladali su favorizovanu Crvenu zvezdu 1-0. Utakmica se igrala na stadionu Partizana (tada JNA) 11. maja 1988. Jedini pogodak postigao je Lupić u 60. minuti. Taj meč pamtimo i po odbrani jedanaesterca Karalića Draganu Stojkoviću Piksiju.

Crvena zvezda - Borac 0:1

Crvena zvezda je tada igrala u sljedećem sastavu: S. Stoјanović - Јurić, Krivokapić Radovanović, Marović - Đurović (Јoksimović) Miloјević, Stoјković, Prosinečki - B. Cvetković, Binić. Trener: Velibor Vasović

Borac je na terenu zaigrao sa ovim igračima: Karalić - Malbašić, Bilbiјa, Lipovac Mataјa - Špica, Mateјić, Popović - Durgutović (Šiјaković) Beširević, Lupić (Lemić). Trener: Husniјa Fazlić.