Nogomet
15

Sjajni Sergio Aguero postigao pet pogodaka u trijumfu Cityja nad Newcastleom

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi od današnjih sedam mečeva osmog kola engleskog Premiershipa odigrali su Crystal Palace i WBA na stadionu Selhurst Park.

Trijumfovao je domaći tim rezultatom 2:0, a pogotke su postigli Bolasie i Cabaye iz jedanaesterca.

Aston Villa je razočarala navijače na Villa Parku porazom od Stokea rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici bio je djelo Marka Arnautovića u desetoj minuti drugog poluvremena.

Osim Stokea jedini uspješan gost bio je Leicester pobijedivši Norwich rezultatom 2:1. Gol Mbokanija domaćima nije bio dovoljan za nešto više s obzirom da su prethodno pogađali Vardy iz penala i Schlupp.

Dva rana pogotka do kraja nisu bila dovoljna Sunderlandu koji se morao zadovoljiti samo jednim bodom u duelu sa West Hamom. Domaći su poveli golovima Fletchera i Lensa, dok su pogotke za goste postigli Jenkinson i Payet.

Ubjedljiv trijumf na domaćem terenu ostvario je tim Manchester Cityja na svom Etihadu rezultatom 6:1 nad Newcastleom. Gosti su poveli preko Mitrovića, da bi potom uslijedila goleada domaćina koju je hat-trickom započeo Aguerro, nastavio De Bruyne, te s još dva pogotka završio sjajni Kun Aguerro.

Premiership, osmo kolo:

Manchester City – Newcastle 6:1 Sunderland West Ham 2:2 Norwich – Leicester 1:2 Bournemouth – Watford 1:1 Aston Villa – Stoke 0:1 Crystal Palace – WBA 2:0