Nogomet
1

Sjajni Messi hat-trickom prestigao Maradonu

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Argentinska nogometna reprezentacija predvođena sjajnim Lionelom Messijem je lakoćom, s uvjerljivih 4-0, savladala Gvatemalu u prijateljskom susretu.

Utakmica je odigrana u Guatemali, glavnom gradu srednjoameričke državice, a za Gauče je ona došla nakon južnoameričkih kvalifikacijskih mečeva za SP u Brazilu protiv Kolumbije i Ekvadora.

Argentinski selektor Alejandro Sabella iskoristio je priliku za brojnim rotacijama, a jedna od promjena bila je povratak Messija u početnih 11 nakon što je posljednje dvije utakmice ušao s klupe.

Najbolji svjetski nogometaš od početka je dominirao susretom. Postigao je tri gola, od kojih jedan iz jedanaesterca koji je sam izborio, dok je i asistirao Augustu Fernandezu kod njegovog pogotka.

Na listi najboljih strijelaca argentinske reprezentacije svih vremena Messi je sada prestigao Diega Maradonu. Sa 35 golova na kontu na diobi je drugog mjesta sa Hernanom Crespom, te ima jedan gol više od "malog zelenog". Na vrhu liste najboljih strijelaca je Gabriel Omar Batistuta sa 56 golova.

Prijateljska utakmica:

Gvatemala - Argentina 0-4 (Messi 15, 40-11m, 49, Fernandez 36)