Nogomet
6

Sjajna statistika: Mauricio Pochettino ove sezone pravi dobar posao s Tottenhamom

Klix.ba
Mauricio Pochettino slavi pogodak sa svojom ekipom (Foto: EPA)
Mauricio Pochettino slavi pogodak sa svojom ekipom (Foto: EPA)
Menadžer Mauricio Pochenttino radi odlično na klupi Tottenhama, a to jasno pokazuje i druga pozicija na tabeli i fenomenalna statistika.

Tottenham zaostaje pet bodova za vodećim Leicesterom, a do kraja sezone su ostala četiri kola. Spursi su u ponedjeljak dobili Stoke rezultatom 4:0, a Harry Kane je postigao dva pogotka i stigao do 24 postignuta gola u sezoni. Upravo Kane je prvi na listi stijelaca i postigao je više pogodaka nego kompletan tim Aston Ville ove sezone.

Nevjerovatnu statistiku ima i defanzivac Toby Alderweireld, 27-godišnji Belgijanac koji je u Tottenham stigao iz Atletico Madrida prošlog ljeta, a njegov utjecaj na rezultate Spursa je ogroman.

Spursi su primili 25 golova u 34 utakmice u Premierligi i imaju ubjedljivo najbolju odbranu. Anderweireld je odigrao 779 minuta bez prekršaja. Tokom cijele sezone je napravio samo devet.

Tottenham je pod vodstvom Pochenttina ove sezone na vrhu po mnogo čemu.

Spursi su postigli 64 gola od čega 17 iz prekida. Stvorili su 449 šansi za gol te uputili ukupno 234 udarca u okvir gola. Primili su samo 25 pogodaka, a prema njihovom golu su protivničke ekipe uputile ukupno 102 udarca. Gledajući ove statističke podatke, Tottenham je najbolji u ligi.