Nogomet
18

Sjajan meč u Lilleu: Belgija bombom Nainggolana povela, Williams pogodio za izjednačenje Velsa

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U drugom paru četvrtfinala Evropskog prvenstva sastaju se Vels i Belgija, a trenutni rezultat je 1:1.

Odmah na početku meča vidjeli smo urnebes pred golom Velsa koji se nekako uspio spasiti uz pomoć golmana Hennesseyja i odbrambenih igrača.

Lukaku je ubacio loptu sa lijeve strane u sedmoj minuti, a ona je preletjela odbranu Velsa i došla u noge usamljenom Carrascu. Ovaj šutira, ali Hennesey brani. Potom odbijenu loptu šutira Meunier, ali Velšani brane sa gol-linije. Ni tu nije bio kraj. Lopta dolazi do Hazarda koji također pogađa odbranu Velsa.

Ostalo je 0:0. Vrlo uzbudljivo otvaranje meča nastavljeno je i sa šansama na drugoj strani, ali je onda na scenu stupio Radja Nainggolan koji je u 12. minuti topovskim udarcem sa oko 25 metara matirao Hennesseyja i time doveo Belgiju u vodstvo od 1:0.

Ovaj gol unio je dodatnu svježinu u ionako zanimljiv meč. Vels je prvo u 26. minuti imao kolosalnu šansu kada je sjajni Courtiois odbranio udarac Taylora sa vrha peterca.

Ipak, Vels je stigao do izjednačenja u 30. minuti kada je kapiten Velsa Ashley Williams pogodio glavom nakon ubačaja Ramseya iz kornera. Uslijedio je delirijum igrača i navijača Velsa. Sjajan meč u Lilleu na stadionu Pierre Mauroy.