Faruk Hadžibegić
0

"Situacija je strašno teška, ali ne i katastrofalna"

Totalsport
Faruk Hadžibegić
Faruk Hadžibegić
Faruk Hadžibegić, 53-godišnji bh. trener, na velikim je mukama ove sezone pri radu u francuskom prvoligašu Arlesu, koji se nalazi na uvjerljivom posljednjem mjestu tabele.

Tokom sezone je došao Hadžibegić u klub koji je tokom ljeta izborio ulazak u elitni razred francuskog Le Championnata, po prvi put u svojoj historiji. No, premijerna sezona u tom društvu teško je počela za klub. Nizali su se poraz za porazom, a Hadžibegić je doveden u klub kao mogući spasitelj. Nakon toga je Arles i zaigrao: pobijedili su Caen, ugrabili nekoliko remija, no situacija na tabeli je i dalje alarmantna. Klub je zadnji sa samo sedam bodova, a prvi dohvatni klubovi (Caen, Lens i Monaco) im bježe čak osam bodova.

"Stanje je opasno i strašno teško, ali ne bih rekao i katastrofalno. Prvenstvo je dugo i imamo još dosta šanse za micanje s ovog posljednjeg mjesta", rekao je Hadžibegić u razgovoru za L'Equipe uz dodatak:

"Došao sam u klub u jeku sezone i trebalo je vremena da upoznam okruženje. Skupili smo šest bodova u posljednje vrijeme. Nije mnogo, ali nije ni malo. Ja bih rekao da je dobra podloga. Uigravamo se još uvijek i očekujemo da ćemo u drugom dijelu sezone igrati mnogo bolje".

Hadžibegić je dodao:

"Moramo znati da smo neke utakmice izgubili stvarno nesretno. Recimo, od prvoplasiranog Lillea smo izgubili utakmicu primivši pogodak u sudijskoj nadoknadi. Šansa za naš spas postoji i želimo je zgrabiti", završio je bh. stručnjak.