Premijer liga BiH
0

Širokom tri boda na gostovanju kod Slavije, pobjede upisali GOŠK i Zrinjski

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Posljednje tri utakmice 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH odigrane su danas. U susretu GOŠK-Gradina slavio je GOŠK, Zrinjski je sa 2:0 savladao Leotar, a Širokom su pripala važna tri boda na gostovanju kod Slavije.

NK GOŠK - Gradina

U prvom dijelu utakmice nije bilo većih uzbuđenja. U 18. minuti Turbić (Gradina) je imao dobru priliku da dovede svoj tim u vodstvo, ali je Soldo spretno dočekao loptu i odbranio. Nešto kasnije, tačnije u 24. minuti gostujući igrači su ponovo imali priliku, ali ju Popara nije iskoristio. Nespretno je pucao, pa rezultat ostaje 0:0.

U drugom dijelu susreta domaći su dobro startali. Bošnjak je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru gostujući i obezbijedio 1:0 za GOŠK. Do kraja susreta nije više bilo pogodaka, pa su domaći slavili sa 1:0.

Zrinjski - Leotar

Prvo poluvrijeme nije donijelo golove ni u Mostaru, ali je susret bio nešto uzbudljiviji. Đurić je imao priliku da dovede "plemiće" u vodstvo, ali ju nije iskoristio pred kraj prvog dijela utakmice. Trebinjscima je iz slobodnog udarca zaprijetio Žuržinov prije pauze, ali lopta nije završila u golu. Prvih 45. minuta završeno je bez golova.

U nastavku utakmice Leotar je imao sjajnu priliku. U 53. minuti ostao je sam na drugoj stativi, ali je loptu umjesto u mrežu poslao iznad gola. U narednih nekoliko minuta su i domaći imali dvije dobre prilike, ali lopta nije htjela u mrežu. Prvo je pokušao Radeljić, a zatim i Bekić, ali bez uspjeha.

Domaći su napokon uspjeli doći do vodstva. U 77. minuti lopta je stigla do Radeljića koji je šalje u okvir gola. A onda u 89. minuti ponovo slavlje i ponovo Radeljić. Šćepanović je ubacio loptu iz kornera, a dvostruki strijelac na ovom susretu je poslao u mrežu. To je bio i konačan rezultat susreta, Zrinjski - Leotar 2:0.

Slavija - Široki Brijeg

Gostujući igrači su poveli u prvom poluvremenu. Džidić je u 23. minuti doveo Široki u vodstvo, nakon što je Landeka izveo slobodni udarac s desne strane, a Džidić je glavom šutirao za vodstvo gostujućih. U nastavku susreta bilo je nekoliko pokušaja domaćih, ali bezuspješno. Široki je osvojio vrijedna tri boda na gostovanju u Lukavici.