Nogomet
14

Širokom Brijegu samo bod na Pecari protiv Leotara, remi Radnika i GOŠK-a

Piše: D. B.
U okviru 25. kola BHT Premijer lige u terminu od 17 sati odigrana su dva susreta. Široki Brijeg je na domaćem remizirao s Leotarom 1:1, a isti rezultat je bio i u Bijeljini u utakmici Radnika i GOŠK-a.

Radnik - GOŠK 1:1

Ekipa GOŠK-a je u vodstvo došla u 19. minuti golom Perića u 19. minuti susreta. Radnik je potom preuzeo inicijativu koja nije donijela prilike za gol, nego je ostavila prostora za kontranapade GOŠK-a. Prvih 45. minuta ove utakmice okončano je minimalnim vodstvom gostiju.

Drugo poluvrijeme je počelo u znaku dominacije Radnika, ali su Gabeljani uspijevali sačuvati svoju mrežu. Kako se susret bližio kraju domaći su ostajali bez ideja o tome kako doći do pogotka, ali su ipak uspjeli doći do izjednačenja. Gol vrijedan jednog boda je postigao Obradović u 78. minuti utakmice i postavio konačan rezultat 1:1.

Široki Brijeg - Leotar 1:1

Hladan tuš Širokobriježanima na Pecari priredio je Stojčev golom za vodstvo Trebinjaca u 9. minuti utakmice. Domaći su potom zaigrali ofanzivnije kako bi što prije nadoknadili zaostatak, no, napadi u prvom poluvremenu su završavali bezuspješno. Na odmor se otišlo pri vodstvu Leotara.

Domaći su u nastavku imali priliku za izjednačenje kada je u 46. minuti šutirao Ivanković, ali je njegov udarac završio pored gola. Propuštena prilika nije omela domaće koji su konstantno napadali. Ipak, uspjeli su doći samo do izjednačenja golom Džidića u 77. minuti. Napomenimo da je Leotar od 80. minute igrao s igračem manje zbog isključenja Novakovića.