Evropska liga
0

Širokobriježani ne idu dalje, Olimpija pobijedila sa 3:0

Sarajevo-x.com
Foto: Dnevnik.si
Foto: Dnevnik.si
U revanš susretu 1. pretkola Evropske lige između Olimpije i Širokog Brijega, koji je odigran u četvrtak navečer u Ljubljani, slavili su domaćini rezultatom 3:0. Široki Brijeg je tako završio takmičenje već u prvom pretkolu.

Nogometaši Olimpije su prvi put zatresli mrežu Širokog Brijega u 15. minuti nakon greške Bačka, a strijelac je bio Radujko. Samo tri minute kasnije isti igrač je postigao i drugi pogodak za Olimpiju. Dakle, nogometaši Olimpije su otišli na odmor uz prednost od 2:0. U prvih 45 minuta utakmice Široki nije pokazao zavidnu igru, što je Olimpija znala iskoristiti.

U nastavku utakmice, već u 49. minuti, nogometaši Širokog su doživjeli još jedan težak udarac na terenu. Naime, Vršić je postigao treći pogodak za Olimpiju.

Navijači Širokog, njih 50-tak, koliko ih je došlo u Ljubljanu da bodre svoj tim, ni u nastavku utakmice nisu imali previše razloga da se raduju.

Od 69. minute Širokobriježani su igrali i sa igračem manje, a do kraja susreta se sve svelo na dosadnu igru u kojoj je sve odavno bilo završeno. Široki je, čini se, pružio koliko je mogao, ali je utakmica završila rezultatom 3:0 u korist Olimpije.

Na ovaj način nogometaši Olimpije potpuno su se revanširali timu sa Pecare za prošlogodišnju eliminaciju u istom takmičenju. Naime, tada je Široki Brijeg ukupnim rezultatom 5:0 bio bolji od Slovenaca.

Narednog četvrtka Sarajevo i Željezničar igraju svoje prve utakmice u drugom pretkolu Evropske lige.