Nogomet
0

Široki ubjedljivo protiv Veleža, Zvijezda slavila kod Zrinjskog

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis
Fotografija sa utakmice Budućnost-Olimpic (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis.info)
U 10. kolu bh. Premijer lige odigrano je prvih pet susreta koji su počeli u 15 sati. U Tuzli su se sastali Sloboda i Drina, Budućnost je u Banovićima dočekala Olimpic, mostarski Zrinjski je ugostio Zvijezdu, zenički Čelik ekipu Leotara, a derbi u Vrapčićima su odigrali Velež i Široki Brijeg.

U utakmici između Slobode i Drine domaći su poveli već u 3. minuti golom Samira Jogunčića. Četiri minute kasnije, Bekić je pogodio za 2:0. U drugom poluvremenu su Tuzlaci uspjeli povećati svoje vodstvo. U 84. minuti gol je postigao Mujić koji je na terenu proveo samo tri sekunde. Ovom pobjedom je Sloboda osvojila važna tri boda.

U Banovićima je Budućnost u 14. minuti povela protiv Olimpica. Strijelac je bio Čolić. U drugom poluvremenu je ekipa iz Sarajeva uspjela izjednačiti rezultat autogolom Omića, da bi se isti igrač iskupio za svoju grešku u 61. minuti i donio novu prednost Budućnosti. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Široki Brijeg je na otvaranju derbija sa Veležom postigao gol u 14. minuti preko Roskama. Velež je prvo izjednačio u 25. minuti preko Velagića, da bi Okić preokrenuo rezultat u 27. minuti. U drugom poluvremenu, tačnije u 63. minuti ekipa Širokog Brijega je izjednačila rezultat golom Ćutuka. Wagner je treći gol za Široki postigao u 73. minuti, a četvrti je djelo Šilića koji je u 78. minuti pogodio iz jedanaesterca. Katastrofu Veleža je zapečatio Wagner svojim drugim golom iz 84. minute.

U Mostaru je Zrinjski protiv Zvijezde poveo u 19. minuti. Strijelac vodećeg gola je bio Ivan Lendrić koji je kaznio grešku gostujućeg golmana Hadžibulića. U 43. minuti gosti su došli do izjednačenja golom. Tosunovića iz jedanaesterca. U drugom poluvremenu je isti igrač pogodio u 70. minuti za iznenađujuće vodstvo ekipe iz Gradačca. Zvijezda je do kraja utakmice održala vodstvo i osvojila vrijedna tri boda na teškom gostovanju u Mostaru.

Čelik je cijelo prvo poluvrijeme susreta sa Leotarom imao više od igre. To se isplatilo u 45. minuti kada je Džafić doveo domaće u vodstvo. U 75. minuti susreta Zeničani su pogotkom Adilovića povećali vodstvo na 2:0. Konačan rezultat je postavio domaći igrač Arnaut postigavši treći gol za Čelik u 90. minuti. Domaći su slavili rezultatom 3:0.

Susret Sarajeva i Travnika je počeo u 17 sati, a u 19.30 igraju Borac i Rudar. U nedjelju se sastaju Slavija i Željezničar.