Nova pobjeda
0

"Široki" s dva igrača više deklasirao "Olimpiju"

Sarajevo-x.com
NK široki Brijeg (Foto: Arhiv)
NK široki Brijeg (Foto: Arhiv)
Nakon što je to samo sat ranije učinio "Zrinjski", i drugi naš predstavnik u 1. pretkolu Evropske lige, "Široki Brijeg", uspio se plasirati dalje, savladavši ponovo ljubljansku "Olimpiju", ovog puta rezultatom 3:0.

Prvih 45 minuta proteklo je u ne naročito kvalitetnoj igri, nogometaši "Širokog" znalački su umirili igru i održavali prednost iz prve utakmice (2:0). Uz takvo stanje stvari na terenu nije nikakvo iznenađenje što se na odmor otišlo uz rezultat 0:0.

I nastavak je donio sličnu igru, ali je onda u 68. minuti igrač "Olimpije" Jović u svom 16-ercu srušio Barišića. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a Joviću žuti karton. Kako mu je to bio drugi na utakmici, morao je u svlačionicu.

No, Širokobriježani nisu iskoristili penal, Šilićev šut je zaustavio golman Ljubljančana. Deset minuta kasnije "Olimpija" je ostala bez još jednog igrača, drugi žuti zaradio je Cvijanović.

Naš predstavnik je tu prednost ekspresno iskoristio, za svega tri minute postigli su dva gola. Strijelci su bili Roskam i Weitzer u 81. i 83. minuti.

U sudijskoj nadoknadi, u 93. minuti, Mišić je izašao sam pred golmana i poentirao za visokih 3:0.

"Široki Brijeg" će se u 2. pretkolu, čije su prve utakmice na rasporedu 15. jula, sastati sa "Austrijom" iz Beča.

Kvalifikacije za Evropsku ligu, 1. pretkolo:

"Široki" - "Olimpija" 3:0 (Roskam 81., Weitzer 83., Mišić 93.)