Nogomet
33

Široki prvi finalista Kupa BiH, porazio Slogu sa čak 4:0

Piše: A. U.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Širokog Brijega prvi su finalisti Kupa BiH. Izabranici Slavena Muse pobijedili su danas ekipu Sloge iz Doboja sa visokih 4:0, a veliku prednost napravili su već u prvom meču polufinala kada su u Doboju slavili rezultatom 4:2.

Domaćin je na svom terenu danas slavio golovima Kordića, Barišića, Džidića i Marića.

Utakmica na Pecari počela je prilično monotono, a kiša, koja čitav dan pada u Širokom, samo je otežala posao igračima. Ipak, u 16. minuti Wagner je ubacio loptu, a Kordić matirao Hadžiđulbića za vodstvo Širokobriježana.

U 23. minuti, Markoviću je dodijeljen žuti karton, a igrači Sloge su se malo oslobodili, da bi u 29. minuti pao i drugi žuti karton utakmice, a uručen je Ivankoviću.

Nakon pola sata neuspjela akcija za Široki, Šilić je je pucao sa desetak metara, ali je Hadžiđulbić odbranio. Ipak, u 39. minuti Ljubić je nabacio loptu, a Barišić je zabio u mrežu. Više nije bilo dileme ko je prvi finalista Kupa BiH.

Drugo poluvrijeme počelo je sa ulaskom Kožulja umjesto Wagnera, a u 52. minuti i gosti prave izmjene, te Ristić ulazi umjesto Kujundžića. Nakon pet minuta i domaći prave izmjene te Kožul ulazi umjesto Zlomislića.

Široki je imao dobru šansu u 59. minuti, ali je Kožul pucao preko gola. U 65. minuti opet dolazi do izmjene za Široki i Marić ulazi umjesto Šilića, a odmah nakon toga, nakon udarca iz kornera, Džidić zabija za 3:0.

U 70. minuti u ekipi Sloge Panić mijenja Đorića na terenu. Međutim, to gostima nije mnogo pomoglo. Tri minute kasnije Marić daje četvrti gol za Široki.

Polufinale Kupa BiH (uzvratna utakmica):

Široki Brijeg - Sloga 4:0 (prva utakmica 4:2)