Nogomet
12

Široki predstavio Blaža Sliškovića: Da ne vjerujem u titulu, ne bih ni dolazio

Klix.ba
Foto: Domagoj Ledić
Foto: Domagoj Ledić
Blaž Slišković je prije četiri godine svom nasljedniku Mariju Ćutuku ostavio kvalitetan tim u Širokom Brijegu.

U svom prvom mandatu na Pecari izborio je nastup u Evropi, a potom zakratko putovao od Saudijske Arabije do Kine. Uslijedio je period od tri godine bez trenerskog angažmana. U igri je na kraju bio Velež, ali je Baka na razočarenje navijača Rođenih ipak po drugi put završio u Širokom Brijegu.

“Pomalo je apsurdna situacija s obzirom da je smijenjen trener koji je ekipu ostavio na liderskoj poziciji i u polufinalu Kupa BiH. Rezultati na posljednjim utakmicama nisu bili na nivou Širokog Brijega, pa je došlo do promjene. Uskočio sam ponajviše iz želje da osvojimo titulu, u što iskreno vjerujem. Široki Brijeg ima i kvalitet i moć da bude prvak BiH. Konkurenti su nam Sarajevo, Zrinjski i Željezničar. Vjerujem da ćemo ubrzo izaći iz krize, te kroz kvalitetnu, agresivnu i ofanzivnu igru obradovati navijače našeg kluba. Široki Brijeg je po mom mišljenju najorganizovaniji klub u BiH u posljednjoj deceniji. Uslovi za rad ovdje su optimalni, pa je i to jedan od razloga zbog kojih sam pristao raditi ovdje u narednih mjesec i po“, izjavio je Slišković na današnjem predstavljanju.

Novi trener Širokog Brijega neće bitno mijenjati sastav stručnog štaba u odnosu na svog prethodnika.

“Razlika je što će se priključiti Mario Bazina koji je i prije četiri godine radio sa mnom. Kroz razgovor sa ljudima iz kluba došao sam do spoznaje o određenim stvarima koje što prije moramo promijeniti. Sve ćemo detaljno analizirati i vidjeti koji su stvarni razlozi krize rezultata“, dodao je Slišković, poručivši da čvrsto vjeruje u uspjeh na klupi Širokobriježana.

“Svaki trener vjeruje u svoj rad, a da ne vjerujem u uspjeh sa Širokim Brijegom ovaj posao ne bih ni prihvatio. Nadam se da ćemo 30. maja kada je utakmica posljednjeg kola i kada je moj rođendan proslaviti naslov prvaka BiH.“