Nogomet
10

Široki očitao lekciju Radniku, pobjede Mladosti i Zrinjskog

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Slavija-Zrinjski (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Odigrane su i posljednje tri utakmice u okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige u nedjelju. Široki je na domaćem terenu s 4:0 pobijedio Radnik, Zrinjski je slavio u gostima kod Slavije, a Mladost je s 2:0 pobijedila Zvijezdu.

FK Mladost Velika Obarska - NK Zvijezda 2:0

Ekipa Mladosti je povela već u šestoj minuti. Nakon što je Komarčević izveo korner, Bajić loptu šalje u mrežu. U 23. minuti Zečević poentira za 2:0 za vodstvo Mladosti protiv Zvijezde. To je bio ujedno i konačan rezultat susreta.

FK Slavija - HŠK Zrinjski 0:2

Slavija je izgubila na domaćem terenu. Prvi dio susreta bez golova do samog odlaska na pauzu. Gosti su poveli u 45. minuti, a strijelac je bio Crnov za 1:0.

U drugom dijelu susreta, tačnije opet u finišu, gosti povećavaju prednost na 2:0. Strijelac je bio Nikolić i time odredio i rezultat susreta.

NK Široki Brijeg - FK Radnik Bijeljina 4:0

Apsolutna dominacija Širokog na domaćem terenu nad gostujućim igračima iz Bijeljine. Wagner iz penala poentirao za vodstvo Širokog u 28. minuti, pa je u prvom dijelu susreta bilo 1:0 za domaće.

Nastavak je donio i totalni potop Radnika. Marić je u 48. minuti povisio na 2:0, a onda tri minute kasnije Wagner ponovo dolazi do pogotka za 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Kordić u 67. minuti.