Nogomet
42

Široki golom Wagnera savladao Željezničar na Pecari, prvi poraz za Petrovića

Piše: O. T.
(Foto: Domagoj Ledić)
U 14. kolu BHT Premijer lige Široki Brijeg je na svojoj Pecari minimalnim rezultatom 1:0 savladao Željezničar.

Ovo je vrlo važna pobjeda za Široki koji se bori za mjesta koja vode u Ligu za prvaka. Domaćin je tek drugi put u posljednjih šest ligaških mečeva okusio slast pobjede.

Ovim je i prekinut niz Željezničara od čak 10 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a niz je trajao od dolaska Slavke Petrovića na trenersku klupu.

Trener Širokobriježana Denis Ćorić od prve minute šansu je dao Soldi, Kožulu, Pandži, Dini Ćoriću, Krstanoviću, Ivankoviću, Barabanu, Wagneru, Menalu, Braliću i Stipi Markoviću.

U dresu Željezničara od prve minute zaigrali su Kjosevski, Siniša Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Memija, Darko Marković, Blagojević, Lendrić, Radinović, Križman i Miroslav Stevanović.

Nakon mirnog otvaranja meča Željezničar dolazi do odlične šanse kada Blagojević iz slobodnog udarca pogađa prečku u 13. minuti.

Potom je tim iz Sarajeva tražio penal nakon grubog starta igrača Širokog nad Miroslavom Stevanovićem prilikom skoka u kaznenom prostoru.

Još bolju situaciju pred golom gosti su imali u 22. minuti kada nakon uigrane akcije pred golom Širokog ostaju čak tri igrača Željezničara, ali na kraju Križman šutira preko gola.

Ipak, do gola stiže Široki kada Wagner prelijepo pogađa glavom nakon centaršuta Dine Ćorića sa desne strane.

U drugom dijelu meča oba tima su priredila poprilično siromašnu predstavu i nismo vidjeli velika uzbuđenja pred golovima, a Široki je uspio slaviti iako je od 83. minute igrao bez isključenog Barabana koji je dobio drugi žuti karton zbog igranja rukom.

Željezničar u narednom kolu dočekuje Slobodu, dok Široki Brijeg putuje u goste aktuelnom prvaku i lideru Premijer lige Zrinjskom.

Tabela: