Počinje Evropska liga
0

Široki Brijeg večeras protiv Olimpije želi dobar rezultat

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
U okviru prvog pretkola Evropske lige Široki Brijeg će večeras na Pecari ugostiti ljubljansku Olimpiju. Izabranici Marija Ćutuka težit će da ostvare što bolji rezultat pred uzvrat koji se igra za sedam dana na stadionu Stožice.

"Nama treba pobjeda. Od prve minute krenut ćemo agresivno ka golu Slovenaca. Analizirali smo igru Olimpije i došli do zaključka da se radi o ozbiljnom i kvalitetnom timu. No, vjerujem kako ćemo slaviti u prvom dvoboju“, naglašava prvi šef struke hercegovačkog tima.

Treba napomenuti da je bh. predstavnik prošle godine igrao sa istim protivnikom i u dvije utakmice slavio ukupnim rezultatom 5-0.

Iako na Pecari priželjkuju identičan scenarij, svi upozoravaju da je Olimpija kvalitetnija u odnosu na ljeto 2010.

U ljubljanski tim uloženo je mnogo novca, a na zimskoj pauzi stiglo je nekoliko kvalitetnih igrača.

Recimo, u odnosu na prošlogodišnji okršaj nema golmana Botonjica. Zatim, Zeljkovića, Šokote i Stojanovića.

No, tu je cijela plejada mladih igrača koji su došli na polusezoni. Prije svih Dare Vršič koji je stigao iz Timisoare, slovenski reprezentativac. Potom Dalibor Radujko, stigao iz Kopra, Saša Ranič, pa Sreten Sretenović, koji je stigao iz Kubana.

Došla su i trojice mladih igrača i omladinskih reprezentativaca Slovenije Fink, Valenčič i Delame. Tim iz Ljubljane je pod velikim pritiskom, jer javnost očekuje više od ekipe koja igra na stadionu u koji je uloženo 90 miliona eura.

Odbrana Širokog Brijega posebnu pažnju treba obratiti na mladog napadač Adnana Bešiča i veznjaka Davora Škerjanca.

Utakmica počinje u 20.45 sati uz direktan prenos na BHT1. A manja grupa navijača Olimpije stiže da bodi svoje ljubimce.