Nogomet
0

Široki Brijeg se pridružio Željezničaru u Antaliji, Musa i Sesar optimistično dočekuju proljetni dio sezone

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nogometaši NK Široki Brijeg danas su otputovali u Antaliju, gdje će obaviti drugi dio priprema za nastavak sezone u Premijer ligi BiH. Za portal Klix.ba su prije polaska razgovarali trener Slaven Musa i nogometaš Ivan Sesar.

"Možemo biti relativno zadovoljni, posebno jer nema povreda. Svi igrači su zdravi, a dosad smo odigrali četiri utakmice. Rezultatski je bilo dosta dobro, osim utakmice u Rijeci, koju smo izgubili 1:2. Objektivno, to je bio i najjači protivnik. Zadovoljan sam radom, a sada nas čekaju pripreme u Antaliji, gdje ćemo odigrati još tri utakmice protiv ozbiljnih protivnika kao što su Odense, Shakhtar i Wisla. Vidjet ćemo šta je dobro, a šta trebamo popraviti. moramo biti u top formi za utakmicu sa Željezničarom", izjavio je Musa.

Slaven Musa (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Slaven Musa (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

On očekuje da njegova ekipa na proljeće osigura plasman u Evropu, ali ne isključuje osvajanje barem jednog od trofeja.

"Jesenas smo imali problema s povredama, a imali smo i dosta novih igrača. Iskoristiti ćemo ovaj period za upoznavanje i uigravanje, a nadam se da neće biti ni povreda. Zadovoljan sam igračkim kadrom, na svakoj poziciji imamo po dva kvalitetna igrača. Sve govori da bi proljeće za Široki Brijeg trebalo biti dosta dobro. Nadamo se da možemo doći do titule i uradit ćemo sve da to ostvarimo. Prvi cilj je da izborimo Evropu, a osim toga smo još u Kupu BiH", rekao je trener Širokog Brijega.

Ivan Sesar (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ivan Sesar (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Nogometaš Ivan Sesar je također optimističan.

"Radimo već mjesec dana, ide sve dobro, zdravi smo i u punom trenažnom procesu. Dobro se radi, a čekaju nas i tri dobre provjere. Nakon toga će šef odabrati najbolji tim. Najvažnije je da smo zdravi, naše je da se borimo, a na šefu da odabere najbolje igrače. Naše ambicije se znaju, a to je obavezan izlazak u Evropu. Osim toga, mislim da imamo kvaliteta za jedan od trofeja", kazao je Sesar.