Premijer liga BiH
0

Široki Brijeg savladao Rudar rezultatom 2:1

M. Beker
U okviru petog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras je Široki Brijeg savladao Rudar rezultatom 2:1 na stadionu Pecara. Strijelci su bili Roskam i Bajano za Široki, te Lamondžava za Rudar.

Fudbaleri Širokog Brijega dominirali su terenom u prvim minutama, te su prvu priliku imali u 11. minuti kada je prema golu šutirao Šilić ali nije uspio zatresti protivničku mrežu.

Ovaj potez kao da je razdrmao gostujuće fudbalere, te je u 18. minuti Rastoka oštro krenuo ka golu, no golman Širokog Brijega Bilbork je odbranio ovaj napad. U 28. minuti Široki je poveo golom Roskama.

Šest minuta nakon toga Širokobriježani su ponovo zaprijetili, ali je Milanović spasio svoju mrežu.

Situacija je bila slična i u drugom poluvremenu. Domaćini su na početku bili dominantniji, ali Bilobrk pravi grešku koju je dobro iskoristio Rastoka. No lopta je otišla malo iznad grede tako da su gosti ostali bez gola.

Široki je imao dobru šansu u 65. minuti kada je Wagner proslijedio loptu Ćoriću koji je šutirao prema golu, ali je golman Rudara odbranio.

No to su ispravili u 75. minuti kada je Bajano šutirajući iz kornera zatresao mrežu Rudara.

Situacija se zakuhala u 79. minuti kada je Rudar uzvratio sjajnom akcijom Lamondžave koji se uspio probiti sam do gola te je postigao prvi i jedini gol za gostujući tim.

Do kraja je Ćorić je još jednom pokuša šutirati no Milanović je to odbranio tako da je utakmica okončana rezultatom 2:1 u korist domaćina.

5. kolo BH Telecom Premijer lige:

Zvijezda - Zrinjski 2:0 (Savić 39, Markić a.g. 89) Sarajevo - GOŠK 4:0 (Hadžić 29, 40, 59, Belošević 38) ŠIroki Brijeg - Rudar 2:1 (Roskam 28, Bajano 75, Lamondžava 79)