Nogomet
0

Široki Brijeg: Pobjedom obilježiti Musin povratak

Klix.ba
Slaven Musa vratio se za kormilo Širokog Brijega i najavio pobjedu u nedjeljnom prvenstvenom dvoboju protiv Mladosti.

"Istina je da imamo određenih kadrovskih problema (kartoni, povrede), no uz pravi pristup i podršku navijača kakva je bila na ovosezonskim utakmicama na Pecari te agresivniju igru vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj i osvojiti tri boda za zadržavanje priključka s vrhom", kazao je na konferenciji za novinare novi-stari trener Plavo-bijelih, saopćeno je iz Širokog Brijega.

Od Mladosti, koju je gledao u srijedu protiv Veleža, a ranije i protiv Borca i Želje, na Pecari očekuje nešto zatvoreniju formaciju, uz pokušaje preko Dilavera iz protunapada. Široki će, dodao je Musa, morati preuzeti rizik u nastojanjima da dođe do pobjede, ali "imamo igrače koji će neutralizirati gostujuće nakane i, na drugoj strani, postići barem zgoditak više od protivnika za pobjedu".

Stipo Marković je istaknuo kako očekuje "tešku utakmicu protiv momčadi koja je pobijedila Željezničar i koju nikako ne smijemo potcijeniti". Pouku iz poraza u Zenici protiv Čelika, dodao je lijevi bočni "Plavo-bijelih", moramo izvući i u nedjelju, uz pravu igru i osvajanje tri boda protiv Mladosti, "zaliječiti rane".

Zbog tri žuta kartona Musa ne može računati na Sesara i Ćorića, a problema s lakšim povredama imaju Landeka, Karačić i Krstanović.

Direktan prijenos utakmice Široki Brijeg – Mladost (DK) je na klupskoj televiziji, a i za ovu utakmicu bit će priređena nagradna igra za gledatelje, saopćeno je.