Pobjeda za polufinale
17

Široki Brijeg penalima eliminisao Čelik iz Kupa BiH

Piše: N. Jamaković
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Nogometaši Širokog Brijega plasirali su se u polufinale Kupa BiH eliminisavši tim Čelika nakon boljeg izvođenja penala večeras na Bilinom Polju. Oba četvrtfinalna susreta ove dvije ekipe završena su u regularnom dijelu 1:1.

Prvi dio igre večeras na Bilinom Polju protekao je u izjednačenoj igri bez previše šansi sve do pred kraj poluvremena, kada su igrači obje ekipe u 36. i 37. imali po jednu dobru priliku za postizanje gola, ali je sve ostalo na tome.

Odličnu priliku za vodstvo Čelik je imao i u 45. minuti kada je Kajkut nakon ubačaja iz kornera pogodio prečku, ali se na odmor ipak otišlo uz rezultat 0:0.

U nastavku Čelik uspijeva doći u vodstvo u 60. minuti. Kajkut je ubacio loptu u 16-erac, a dobro se snašao Barać koji pogađa za 1:0.

Široki je potom krenuo po poravnanje te su stvorili nekoliko šansi, što im se isplatilo u 81. minuti kada Džidić pogađa za 1:1 i vraća stvari na početak. Kako se do kraja rezultat nije promijenio, pristupilo se izvođenju penala u čemu su više sreće imali igrači Širokog Brijega (5:4) te se plasirali među četiri najbolje ekipe u Kupu BiH ove sezone. Kod Zeničana penal su promašili Jusić i Božičić, a kod Širokobriježana Zlomislić.

Ranije su plasman u polufinale osigurale ekipe Sloge iz Doboja i Zrinjskog, a za isti cilj igraju Željezničar i Olimpic.