Nogomet
0

Široki Brijeg odlučan pobijediti Zrinjski i prekinuti tradiciju remija

Klix.ba
U prostorijama NK Široki Brijeg danas je održana konferencija za medije povodom odigravanja utakmice 20. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog. Novinarima su se obratili trener Širokobriježana Slaven Musa i defanzivac Slavko Brekalo.

"Poraz na Grbavici od Željezničara nije nas poremetio, učinit ćemo sve što je u našoj moći da u derbiju protiv Zrinjskog na Pecari osvojimo sva tri boda“, kazao je Musa.

Nedjeljni derbi, dodao je, važna je utakmica i za Široki, i za Zrinjski, pritisak postoji na obje strane, ne samo na Širokom.

"Poželjno je imati pritisak, mi bolje igramo pod pritiskom i vjerujem da ćemo imati moći, snage i volje da derbi usmjerimo prema onome što mi želimo, a to su pobjeda i tri boda“, zaključio je Musa.

Novinaima se potom obratio Brekalo.

"Novi derbi je prilika za novo dokazivanje“, izjavio je Brekalo, potvrdivši trenerove riječi da poraz na Grbavici nije uzdrmao momčad. Pouzdani stoper obećao je u ime saigrača maksimalno zalaganje u nastojanjima da kraj derbija plavo-bijeli dočekaju uzdignutih ruku, uz poziv navijačima na potporu s tribina Pecare.

Zrinjskog se, dakle, maksimalno poštuje, ali s druge strane, s punom vjerom u vlastite mogućnosti i prekid tradicije od posljednja tri neodlučena ishoda u korist Širokog Brijega.

Musa nije otkrio jedanestoricu koja će u nedjelju istrčati na travnjak Pecare, odnosno hoće li biti izmjena u sastavu u odnosu na utakmicu protiv Željezničara koju su odigrala "u tom trenutku najbolja jedanaestorica“. Upitan je jedino zbog povrede Bralić, no i on trenira s ekipom, a kartoniranih nema.

Za očekivati je, uprkos lošoj vremenskoj prognozi, popunjene tribine Pecare, s obzirom da su jug i sjever natkriveni. Gosti su najavili organizovan dolazak 300 navijača koji će biti smješteni u posebnom prostoru na istoku, dok se ostali simpatizeri Zrinjskog mole za smještaj na južnoj tribini.

Škripari će, nema sumnje, napuniti svoj prostor na sjevernoj tribini koja je predviđena i za ostale navijače Širokog Brijega.