Kup BiH
0

Široki Brijeg na Koševu, Čelik pod Bijelim Brijegom

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U okviru četvrtfinala Kupa BiH danas se igraju dvije utakmice. Sarajevo će na Koševu dočekati Široki Brijeg. U bordo taboru napominju kako žele ostvariti pozitivan rezultat pred uzvrat na Pecari.

Šef stručnog štaba, Mirza Varešanović, naglašava da je atmosfera u ekipi izuzetno dobra.

"Vjerujem da imamo više argumenata za pobjedu. Svi igrači, osim Hilme Gutića koji ima crveni karton, i Dine Hamzića, spremni su za susret. Alen Avdić je povrijeđen, ali ćemo ga pokušati osposobiti. Optimizma ne manjka, premda je suparnik kvalitetan".

Trener bordo tima očekuje da svi akteri budu u optimalnom izdanju.

“Svi moraju dati svoj maksimum. Jasno nam je šta trebamo napraviti da bismo dobili ovu utakmicu”, ističe Varešanović.

Okršaj Sarajeva i Širokog Brijega proglašen je susretom visokog rizika zbog incidenata koji su se desili u posljednja dva meča.

U drugom dvoboju Zrinjskom na noge dolazi Čelik. "Plemići" u posljednje vrijeme igraju ispod svih očekivanja, a idealnu priliku za popravni vide u duelu sa Zeničanima.

Kako naglašavaju kroz najmasovnije takmičenje žele spasiti sezonu.

S druge strane, ekspedicija Čelika sa dosta optimizma i samopouzdanja putuje pod Bijeli Brijeg. Prvi šef struke, Abdulah Ibraković, vjeruje kako njegovi izabranici mogu preskočiti ovu prepreku i plasirati se u polufinale. U Mostaru zbog povrede neće moći računati na usluge Semjona Miloševića.

Parovi i satnica

Sarajevo – Široki Brijeg 17.00 sati (prenos na BHT1) Zrinjski – Čelik 17.00 sati