4. kolo Premijer lige
0

Široki Brijeg i Zrinjski na teškom ispitu

Piše: Edin Isanović
Uzdrmana Sloboda ugostiće posrnuli Čelik. Zeničani će nakon neočekivanog poraza od Borca popravni ispit imati na Tušnju. Ovaj sudar izuzetno je bitan za obje ekipe, jer eventualni kiks donosi nove glavobolje i probleme

U Premijer ligi BiH nema predaha, ovoga vikenda igra se 4. kolo. Kada se pogledaju parovi u oko upadaju dva izuzetno zanimljiva susreta. U Banjaluci gostuje Široki Brijeg, a ništa manje neće biti zanimljiv i nedjeljni derbi između Željazničara i Zrinjskog.

Borac će pokušati nastaviti uspješan niz. Iako su u dosadašnje tri utakmice dva puta gostovali (Laktaši i Čelik) to ih nije spriječilo da superiorno dođu do devet bodova. Premda sa velikim respektom dočekuju goste, najavljuju osvajanje kompletnog plijena. Ipak, i na Pecari vjeruju da mogu uspješno prebroditi ovo gostovanje. Utakmica počinje u subotu u 20.10 sati uz direktan prenos na BHT1.

Travniku na noge dolazi neugodna Slavija. Samo jedan bod od mogućih devet nameće „Vezirima“ pobjedu kao imperativ. Sa druge strane tim iz Istočnog Sarajeva ovo gostovanje vidi kao idealnu priliku za popravljanje bodovnog konta.

Rudar iz Prijedora želi upisati prvu ovosezonsku pobjedu. No, ispit koji je pred njima nije nimalo lagan. Snage će odmjeriti sa gradačačkom Zvijezdom, čvrstom i izuzetno kvalitetnom ekipom. Iako domaći imaju dobru odbranu, ruže im ne cvjetaju u napadu. Naime, do sada su samo jednom poentirali (u dvoboju sa Čelikom).

Uzdrmana Sloboda ugostiće posrnuli Čelik. Zeničani će nakon neočekivanog poraza od Borca popravni ispit imati na Tušnju. Ovaj sudar izuzetno je bitan za obje ekipe, jer eventualni kiks donosi nove glavobolje i probleme. S druge strane bodovi bi donijeli samopouzdanje i bijeg sa dna tabele.

Modriča će u okršaju sa Leotarom jurišati na trijumf. U tri uvodna kola, ne znaju za poraz. Tradicionalno dobro igraju na svom travnjaku, pa navijači priželjkuju sličan scenarij kao i u drugom kolu kada su savladali Sarajevo 3-0. Iako Leotar ne igra dobro na gostovanjima, ne treba ih unaprijed otpisivati.

Velež će na krilima remija sa najvećeg bh. stadiona dočekati Laktaše. Gosti sigurno nisu lagan zalogaj, a potvrda za to je sjajna partija i pobjeda na Tušnju od 4-2. Ipak, „Rođeni“ poručuju da ove sezone žele borbu za vrh. U dobroj su formi i pucaju od samopouzdanja.

Posljednja utakmica ovoga kola igra se u nedjelju kada na Grbavici gostuje aktuelni prvak, Zrinjski. Sarajevski plavi su odlično otvorili sezonu, pa armija navijača očekuje pobjedu, ali i uvjerljiviji nastup od onog prije dvije sedmice sa Širokim Brijegom.

Utakmica Olimpik – Sarajevo odgođena je zbog nastupa tima sa Koševa u Evropskoj ligi.

Parovi i satnica:

Subota Travnik – Slavija 17 sati Rudar – Zvijezda 17 sati

Borac – Široki Brijeg 20.10 sati (prenos BHT1) Sloboda – Čelik 17 sati Modriča – Leotar 17 sati Velež – Laktaši 17 sati

Nedjelja Željezničar – Zrinjski 20.30 sati