Nogomet
6

Široki Brijeg gostuje u Banjoj Luci, Sloboda želi pobijediti prvaka

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ovog vikenda igra se 6. kolo BHT Premijer lige. Sedam susreta na programu je u subotu, a jedan u nedjelju. U gradu na Vrbasu gostuje tim sa Pecare koji ne zna za poraz u ovoj sezoni. Niz žele nastaviti i protiv Borca. Ipak, domaći su u prošlom kolu visoko poraženi od Olimpica i žele popraviti dojam.

Sve u svemu, očekuje se zanimljiv meč na gradskom stadionu Banjoj Luci. Derbijem kola okitio se i dvoboj u Tuzli.

Slobodi na megdan stiže aktuelni prvak Zrinjski. Tuzlaci su dobro otvorili novu sezoni. No, nakon dvije pobjede uslijedio je niz od tri uzastopna poraza. Crnu seriju pokušat će zaustaviti protiv Plemića. No, čeka ih težak posao. Gosti iz Mostara vjeruju da mogu do bodova u gradu soli.

Veležu na noge stiže sarajevski Olimpic. Oba tima u posljednje vrijeme igraju dobro pa se očekuje kvalitetan okršaj.

Za Zvijezdu nema puno filozofije u sudaru sa Slavijom. Pobjeda se nameće kao imperativ. Međutim, trebaju biti oprezni jer gosti iz Istočnog Sarajeva ne znaju za poraz.

Posljednjeplasirani Vitez dočekat će i pokušati pobijediti Radnik iz Bijeljine, dok će Plavi sa Grbavice gostovati novajliji u ligi - Drini iz Zvornika.

U taboru Željezničara vlada optimizam. Priželjkuju se tri boda koja bi ih približila vrhu tabele.

Neugodna Mladost iz Velike Obarske ugostit će Čelik koji još uvijek nema pobjedu u dosadašnjih pet kola. U oba tabora nadaju se pozitivnom ishodu ovog meča.

Raspored i satnica:

Vitez – Radnik 16:30 sati Drina- Željezničar 16:30 sati (prijenos na Mojoj TV) Zvijezda – Slavija 16:30 sati Sloboda – Zrinjski 16:30 sati (prijenos na Arena Sport) Mladost – Čelik 16:30 sati Velež – Olimpic 16:30 sati Borac – Široki Brijeg 20:00 sati (prijenos na BHT1)

Nedjelja Sarajevo – Travnik 20:00 sati