Nogomet
0

Sir Ferguson priziva Liverpool da mu pomogne

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Reuters)
Alex Ferguson (Foto: Reuters)
Još su samo dva kola ostala do kraja Premiershipa. Nogometaši Chelseaja i Manchester Uniteda nastavljaju svoju borbu za novog prvaka na Otoku.

Uoči posljednjih 180 minuta Chelsea ima malu bodovnu prednost izraženu u jednom bodu (80-79). Na jedinoj pravoj kušnji Chelsea će do kraja sezone biti ove nedjelje kada gostuje na Anfieldu. U zadnjem kolu Chelsea igra na svom travnjaku protiv Wigana.

Liverpool se, pak, još uvijek nada da može doći do četvrtog mjesta koje omogućava igranje Lige prvaka iduće sezone, no put do tog cilja je prilično težak za njih.

Manchester United se, pak, uzda isključivo u Liverpool i nada se da tamo Ancelottijeva može prosuti bodove. Njihov trener Sir Alex Ferguson, pak, gotovo da preklinje Liverpool da mu pomogne.

"Uvjeren sam da će igrači Liverpoola dati svoj maksimum. Uostalom, preveliki su klub, bogate tradicije i ne vjerujem da će u jednoj utakmici raspršivati taj ugled i moć", rekao je Ferguson i potom počeo nabrajati trofeje kluba koji mu je, inače, veliki sportski neprijatelj.

"Igrali su 11 finala u europskim natjecanjima, imaju 18 naslova prvaka Engleske. To su brojke koje mi garantiraju da će u nedjelju igrati kao takav, veliki klub", blagoglagoljiv je bio Ferguson.