Nogomet
0

Sir Alex Ferguson: Moja noćna mora zove se Hulk

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Manchester United, aktualni evropski prvak, u četvrtfinalu ovogodišnjeg izdanja nogometne Lige prvaka igra protiv Porta. U utorak je na rasporedu prva utakmica na Old Traffordu.

'S obzirom na činjenicu da je Porto sjajan domaćin i da već godinama tamo rijetki ostvaruju pozitivne rezultate, mi smo osuđeni prvu utakmicu dobiti s dva pogotka razlike. Samo nam to donosi nešto mirniji put u Portugal', rekao je trener Sir Alex Ferguson.

Prije pet godina su ove dva tima igrala osminu finala Lige prvaka, a Porto je prošao nakon što je u uzvratnoj utakmici Costinha zabio gol u sudačkoj nadoknadi, te je tako odveo Porto u četvrtfinale. U kasnijem dijelu natjecanja Porto se okitio naslovom prvaka Europe, a na tom putu ga je vodio Jose Mourinho.

Sada Mourinho nije na drugoj strani, ali Ferguson ima drugog glavnog glumca svojih noćnih mora.

'To je Hulk! Strašan momak. Ima fantastičnu lijevu nogu, ali može igrati na bilo kojoj poziciji. Gledao sam snimke s njihovih utakmica i zadivljen sam njegovim mogućnostima. No, nije samo on opasnost po nas. U duetu s Lisandrom Lopezom šire opasnost svakoj obrani.'

Argentinac Lisandro i Brazilac Hulk su zajedno ove sezone postigli 13 pogodaka u prvenstvu Portugala (Hulk osam i Lisandro pet), no najbolji strijelac je markantni kapetan Lucho Gonzalez (devet pogodaka, ali šest iz jedanaesteraca).

'Bit će jako opasne ove dvije utakmice', zaključio je na kraju Sir Alex Ferguson.