Nogomet
52

Sipović za Klix.ba: U Belgiji se mnogo više radi sa loptom, napravio sam pravilan izbor

Piše: Edin Isanović
Enes Sipović, nekadašnji madi reprezentativac BiH, nedavno je potpisao za belgijski Westerlo. Prije toga nekoliko godina nosio je dres rumunskog Otelul Galatija. Ugovor koji je potpisao važit će u narednih šest mjeseci uz opciju produženja na još godinu dana.

U razgovoru za Klix.ba kaže kako je zadovoljan prvim dojmovima.

“Iza mene je već jedna radna sedmica. Imali smo i prijateljsku utakmicu, a momci su me odlično primili. Već sam se uklopio u grupu. Treninzi su vrhunski, dosta se radi sa loptom, više nego u Rumuniji, gdje smo mnogo više trčali”, kaže Sipović.

Sipović je bh. javnosti ostao u sjećanju po potezu kada je mlada reprezentacija BiH remizirala sa Njemačkom (4:4) i na taj način izgubila šanse da se plasira u dodatne kvalifikacije. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka stoper bh. tima držao se za glavu i plakao. Tim gestom pobrao je simpatije bh. navijača. Ovaj 24-godišnjak vjeruje kako će se nametnuti prvom šefu struke.

“Prvenstvo počinje već ovog vikenda. Prvu utakmicu igramo sa Standardom. Tu je i naš trener Vedran Pelić, sa njim dosta komuniciram, upoznajem se sa stilom igre. Recimo, dosta se traži da imamo loptu u našem posjedu, tako da stoperi moraju biti aktivniji. Nema izbijanja lopti bez cilja. Još uvijek se upoznajem sa kretnjama saigrača, ali tek je prošla jedna sedmica. Uvjeren sam da je dolazak u Belgiju pravilan izbor“, zaključio je Sipović.