Pozdravio izvinjenje Željezničara
0

Šipovac: Moramo se boriti protiv navijačkih ispada na terenima

SRNA
Radmilo Šipovac
Radmilo Šipovac
Direktor Fudbalskog kluba (FK) Borac iz Banje Luke Radmilo Šipovac izjavio je danas da se svi trebaju boriti protiv neprimjerenog ponašanja navijača na fudbalskim utakmicama u BiH.

"Incident u Sarajevu kada su navijači FK Željezničar skandirali 'Ubij, Srbina!' samo je jedan u nizu na fudbalskim utakmicama u BiH. Pozdravljam javno izvinjenje člana Predsjedništva FK Željezničar iz Sarajeva Gradimira Gojera koje je upućeno FK Borac", rekao je Šipovac Srni.

On je istakao da nije bilo prijatno biti u Sarajevu i slušati rasističko skandiranje navijača Željezničara, kao što nije ugodno prisustvovati sličnim navijačkim ispadima na ostalim terenima u BiH.

"Kako je Željezničar osudio navijače, tako i ostali klubovi u BiH trebaju uraditi kada se navijači ponašaju neprimjereno", dodao je Šipovac.

Član Predsjedništva FK Željezničar Gradimir Gojer uputio je danas javno izvinjenje vodstvu, fudbalerima i navijačima FK Borac zbog incidenta i ocijenio da je grupa huligana osramotila FK Željezničar.

"Grupa navijača koje ne mogu drugačije okarakterizovati nego kao fašiste i rasiste, koji istinski nisu navijači FK Željezničar, počeli su ničim izazvani skandirati fašistički slogan "Ubij Srbina". Ta grupa huligana, instruisana od neprijatelja države BiH, osramotila je FK Željezničar", naveo je Gojer.