Nogomet
7

Simeunović ostaje u Zrinjskom: Motivisan sam, ekipa će se boriti za novu titulu

Piše: D. B.
Deni Simeunović
Deni Simeunović
Hrvatski nogometaš Deni Simeunović nastavit će karijeru u Zrinjskom nakon što je mostarski klub odbio ponude iz Njemačke i Ukrajine. Iako je njegov odlazak bio izvjestan nakon završetka prošle sezone, od toga zasad neće biti ništa.

"Imao sam ponude iz Ukrajine i Njemačke, a zbog čega su odbijene, ja najmanje znam. To je između klubova, što ja moram poštovati. Sa Zrinjskim imam ugovor još godinu dana i kako stvari stoje, odradit ću ga do kraja", izjavio je Simeunović za portal Klix.ba.

Iako nije otišao u inostranstvo, što je cilj svakog nogometaša iz Premijer lige BiH, Simeunović nije razočaran te je i dalje fokusiran na Zrinjski.

"Nisam razočaran uopće. Treba imati mnogo sreće da se ode u inostranstvo, posebno u Njemačku. I dalje sam motivisan da igram, jer je to ključ u ovom sportu. Motiv sam imao i kad sam se igrajući za Travnik borio za opstanak u Premijer ligi, dvije godine zaredom. Zbog mog truda me je Zrinjski i doveo, tako da imam još i veći motiv. Osvojio sam titulu prvaka, za koju ću se boriti zajedno sa saigračima i ove sezone. Nadam se da će me primijetiti skauti klubova iz jedne od pet najboljih liga svijeta, čime bih ostvario svoj san", rekao je sjajni nogometaš Zrinjskog.

Ranije je Simeunović imao problema s povredom, ali se u potpunosti oporavio.

"Osjećam se odlično, mnogo bolje nego pred utakmice Lige prvaka koje smo igrali ranije. Napokon sam 100 posto spreman", kazao je Simeunović.

U prvom kolu nove sezone u BHT Premijer ligi Zrinjski je gostovao u Foči ekipi Slavije. Bilo je 0:0, što i nije najbolji start za aktuelnog prvaka BiH.

"Vratili smo se iz Foče s remijem, što nije realan rezultat. Mnogo čudnih situacija je bilo tog dana na stadionu, a nismo ni imali sportske sreće da postignemo prvi pogodak, nakon čega bi utakmica krenula tokom koji nama odgovara. Na treninzima radimo kako bi poboljšali realizaciju te se nadamo da će golovi doći što prije, s obzirom da samo tako možemo pobjeđivati", izjavio je hrvatski nogometaš.

U narednom kolu će Zrinjski gostovati u Zvorniku, a domaćin će biti novi premijerligaš Drina.

"Poznata nam je ekipa Drine, dobili smo važne informacije, tako da znamo šta nas očekuje. Nakon remija u Foči, u Zvornik idemo sa željom da se iskupimo za kiks i da pobijedimo. Želimo dokazati da vrijedimo i da smo prava ekipa na koju se može računati kada je riječ o borbi za vrh tabele", rekao je Simeunović.

Zrinjski i u ovoj sezoni ima visoke ambicije.

"Vjerujem da smo, kao i prošle godine, spremni za borbu za prvo mjesto. Naravno, prioritet je izboriti Evropu, a ako se ukaže prilika za novu titulu prvaka, znat ćemo je iskoristiti. Kaznit ćemo svaki kiks naših konkurenata", završio je Simeunović.