Nogomet
6

Simeunović nakon gola protiv Krupe: Da je kapija bila otvorena, ganjali bi me po pomoćnom terenu

Klix.ba
Foto: Bojan Bobić/fkradnik.ba
Foto: Bojan Bobić/fkradnik.ba
Deniju Simeunoviću su trebale samo četiri minute da zatrese mrežu Krupe i dovede Radnik u vodstvo od 2:1. Nekadašnji igrač Travnika, Zrinjskog i Sarajeva je u igru ušao u 71., a Kutićevu mrežu pogodio je u 75. minuti.

"Da je kapija bila otvorena, ganjali bi Denija po pomoćnom terenu", bio je jedan od komentara navijača bijeljinske ekipe poslije pogotka i Simeunovićevog slavlja kojim je prelomio utakmicu protiv Krupe koja je završena rezultatom 3:1.

"Ganjali bi me na drugom pomoćnom terenu", prihvata šalu Simeunović i ozbiljnim tonom nastavlja:

"Utakmica je bila jako tvrda, a protivnik izuzetno disciplinovan i borben. Partijom na terenu Krupa je pokazala da zaslužuje visoku poziciju na terenu, ali smo mi ipak pokazali da smo bolja ekipa. Bili smo nadmoćniji protivnik na terenu u drugom poluvremenu i taj moj gol nam je skinuo teret koji smo osjetili. Otuda, valjda, onakvo radovanje", istakao je Simeunović za službenu stranicu Radnika.

Na konferenciji za štampu poslije utakmice trener Milošević je rekao da je imao dilemu u vezi sa tim da li će utakmicu početi Srećković ili Simeunović, a ispostavilo se da je Denijev ulazak za klupe odlučio meč i pozicionirao Radnik na drugo mjesto na tabeli.

"Kao što je poznato, ja sam u Bijeljinu stigao jako kasno i nisam prošao pripreme. Još uvijek se ne osjećam potpuno spremnim, ali svakodnevno radim na treninzima i napredujem na fizičkom planu. Prilikom ulaska u igru mi je bilo jasno da u duelu sa visokim štoperima gostiju nemam šansi, a prilikom Ostojićevog centaršuta sam prosto imao osjećaj gdje će lopta doći, pa sam uletio u prostor i obradovao naše navijače", kaže Simeunović.

Sljedeću utakmicu Radnik igra za vikend protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja. U konkurenciju za tim će se vratiti i Peco, pa će Simeunović u paklenoj konkurenciji nastaviti da se bori za svoje mjesto u najboljem timu Radnika.

"Mladost je, kao i većina ekipa u Premijer ligi, jako dobar protivnik. Mi bolje igramo na gostujućim terenima i nadamo se da ćemo niz nastaviti. Nadam se da ćemo od Krupe sa pobjedama nastaviti i na domaćem terenu. Na Gradskom stadionu se većina ekipa povuče, imamo manje prostora za brze igrače i kontra napade, ali i protiv Zrinjskog i protiv Krupe smo napravili korak naprijed u trenucima kada imamo posjed. Konkurencija je odlična i to mi pogoduje jer volim takmičenje. Najvažnije je da onaj koji je na terenu pruži maksimum za dobro kluba. Na kraju moram istaći prijem na koji sam naišao u Bijeljini, kao i na podršku koju mi igrači imamo od stručnog štaba i uprave kluba", zadovoljan je Deni na kraju razgovora.

Simeunović je do sada u dresu Radnika postigao dva pogotka u Premijer ligi.