Nogomet
11

Simeone: Lijepa utakmica potpuno različitih timova; Guardiola: Moramo biti pametni

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Atletico Madrid je zabilježio odličan rezultat u prvoj utakmici polufinala protiv Bayern Minhena na stadionu Vicente Calderon. Jorgandžije su slavile sa 1:0, a komentar nakon meča dali su treneri oba tima.

Trener Atletico Madrida Diego Simeone je kazao da su timovi pokazali lijepu predstavu te da će i uzvrat biti jako težak.

"Bila je vrlo lijepa utakmicama za dva tima koji sa potpuno različitim karakteristikama i koji vjeruju u svoj rad. Saulov gol je bio prelijep individualni potez. Za uzvrat očekujem vrlo težak meč", kazao je Simeone.

Trener Bavaraca Pep Guardiola nije zadovoljan zbog toga što njegov tim nije postigao gol, ali smatra da je predstava njegovog tima bila zadovoljavajuća.

"Pričali smo o Atleticovim vrlo snažnim uvodnim minutama. To nije sjajan rezultat za nas. Uvijek sam nesretan kada ne postignemo gol u gostujućem meču. Ali, i dalje imamo 90 minuta ispred nas. Igrali smo dobro i imali dovoljno šansi za gol. Zadovoljan sam našom predstavom. U uzvratu moramo igrati pametno. Trebamo strpljenje. I trebamo jedan gol da dosegnemo barem produžetke", rekao je Guardiola.

Uzvrat je na rasporedu 3. maja na Allianz Areni u Minhenu.