Nogomet
3

Simeone: Izgubili smo strah od Reala

Totalsport
Simeone i igrači Atletica slave titulu Kupa kralja (Foto: AFP)
Simeone i igrači Atletica slave titulu Kupa kralja (Foto: AFP)
Argentinski stručnjak Diego Simeone blistao je od sreće nakon što je nogometaše madridskog Atletica odveo do trećeg trofeja u dvije sezone.

Atletico je u finalu Kupa kralja nakon produžetaka savladao gradskog rivala Real Madrid (2-1) i to na njegovom stadionu Santiago Bernabeu. Prije toga Atletico nije pobijedio Real od 1999. godine, odnosno 25 utakmica zaredom, tako da je Simeoneu pao veliki teret s leđa.

"Bila je ovo čudesna utakmica u kojoj smo imali potrebnu dozu sreće za osvajanje trofeja. Nevjerovatno je koliko su moji igrači naporno radili u posljednjih godinu i pol dana. Napokon su izgubili strah i velikim srcem došli do pobjede u ovom dvoboju. Da, imali smo sreće, ali ekipa koja pobijedi uvijek ima i malo sreće. No, od samog početka smo vjerovali da ćemo pobijediti", rekao je Simeone koji je lani s Atleticom osvojio Evropsku ligu, a potom i Evropski superkup.

"Šta nam je donijelo ovaj naslov? Činjenica da se Diego Costa vraćao 50 metara natrag, da su se Koke, Falcao, Gabi žrtvovali za ekipu… Bez teksta sam. Sada moramo početi razmišljati o sljedećoj utakmici jer samo tako možemo napredovati. To je jedini način koji znamo", zaključio je Argentinac.